چگونه از سرماخوردگی مصون
بمانیم؟
هفت
اثر شگفت انگیز آب بر سلامت بدن
8
ماده غذایی از بین برنده استرس
خواب
خوش با نارنگی
چگونه بفهمیم دچار کم خونی
شده ایم؟!
خاصیت های جالب انـــار
حقایق ارزشمند اما نا آشنا در مورد
سلامتی
توصیه
های مهم تغذیهای به بیماران قلبی
از
خواص پیاز و پیازچه چه میدانید ؟
شش
توصیه ضروری به اهالی پیادهروی
.:: چگونه از سرماخوردگی مصون
بمانیم؟
::. |

با توجه به اینکه در فصل زمستان قرار داریم و شیوع سرماخوردگی و
آنفلوانزا بیشتر از فصول دیگر در این فصل رواج دارد مسلم است که
هیچ کدام از ما دوست نداریم به این بیماری ها مبتلا شویم و در بستر
بخوابیم که البته اگر شما دستورالعمل ها و مراحل ساده زیر را در
زندگی خود به کار برید، می توانید بدن خود را طوری مقاوم کنید که
با این بیماری ها بجنگد و پیروز شود:
مرحله 1) سعی کنید هر شب حداقل 7 تا 8 ساعت بخوابید. خواب کافی
و مناسب باعث می شود بدن شما فرصت ترمیم و بازسازی پیدا کند و برای
مقابله با حوادث روز بعد آماده شود.
مرحله 2) به طور مرتب دست های خود را با آب و صابون بشویید،
خصوصاً بعد از آمدن از توالت و قبل از غذا خوردن. همچنین بعد از
دست زدن به وسایل آلوده ای مثل میله های مترو و اتوبوس، پول، میز
کار و مدرسه، کامپیوتر و ... حتماً دست های خود را بشویید. در طی
فصول سرد سال، میکروب های سرماخوردگی و آنفلوانزا در هر جایی وجود
دارند و شما باید پیوسته دست های خود را تمیز نگه دارید. همیشه کمی
صابون (جامد، مایع یا کاغذی) همراه خود داشته باشید. اگر در جایی
بودید که دسترسی به آب و صابون نداشتید، می توانید از دستمال های
کاغذی پاک کننده و ضد عفونی کننده ی مرطوب استفاده کنید. این
دستمال ها را می توانید از داروخانه تهیه کنید.
مرحله 3) وقتی دست هایتان آلوده است، از دست زدن به صورت، چشم
ها، بینی و دهان خود، پرهیز کنید، زیرا این محل ها، به آسانی
میکروب ها را از دست های شما به داخل بدن تان منتقل می کنند. می
دانیم که انجام این کار سخت است و به همین دلیل به شما توصیه می
کنیم که دست های خود را تا حد ممکن از میکروب ها و آلودگی ها پاک
نگه دارید.
مرحله 4) در طی فصل زمستان، هوا سرد و خشک می شود و این مسئله
روی نحوه مقابله بدن شما با میکروب ها تاثیر می گذارد. مشکل مهم در
این فصل، آبریزش بینی است. محلول سرم فیزیولوژی، سلامت سینوس ها را
ارتقا می دهد. این محلول را می توانید از داروخانه تهیه کنید.
تمرینات یوگا نیز سلامت سینوس ها را افزایش می دهد، در حالی که
قبلا تصور می شد باعث آبریزش بینی می شود.
اگر به محلول سرم فیزیولوژی دسترسی نداشتید، می توانید تحت نظر
پزشک و طبق توصیه ایشان از محلول آب و نمک استفاده کنید، ولی مقدار
نمک و آبی را که باید با هم مخلوط کنید، پزشک باید تعیین کند، چون
ریختن نمک زیاد در آب، باعث زخم و آسیب مخاط بینی می شود. یک یا دو
بار در روز بینی خود را با این محلول سرم فیزیولوژی شست و شو دهید.
این شست و شو اجازه نمی دهد، مجدداً عفونت و میکروبی در حفره سینوس
ها جمع شود. این روش، بهترین روش طبیعی برای جلوگیری و بهبود
سرماخوردگی و آنفلوانزا است.
مرحله 5) البته، برای تکمیل مراحل فوق و برای حفظ سلامت بدن و
تقویت آن، نیاز به چند مورد دیگر هم دارید:
- برنامه غذایی مناسب و متعادلی داشته باشید، یعنی از تمام گروه
های غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت ها و
حبوبات و تخم مرغ به میزان کافی و لازم استفاده کنید تا بدن دچار
کمبود مواد مغذی نشود. خصوصا مصرف میوه ها و سبزیجات تازه را
فراموش نکنید. مصرف منابع غذایی ویتامین C مثل انواع مرکبات، کیوی
و آناناس، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و بر مقاومت آن در
مقابل بیماری ها می افزاید.
- به طور مرتب ورزش کنید.
- تحت نظر پزشک از شربت ها و قرص های مولتی ویتامین استفاده کنید.
البته دقت کنید که این مکمل ها در حد استاندارد بوده و دارای کیفیت
خوبی باشند. لذا از داروخانه های معتبر آنها را تهیه کنید.
- آرام باشید و روش و رفتار مثبتی را در زندگی خود پیش بگیرید و
سعی کنید به بهترین نحو، استرس ها و اضطراب ها را از خود دور کنید.
استرس و فشارهای روحی باعث کاهش قدرت دفاعی بدن در مقابل میکروب ها
و عوامل بیماری زا می شوند.
هشدارها:
1. اگر از کسی مثل فرزند یا پدر و مادرتان، در منزل مراقبت می کنید
تا بیماری او بهبود یابد، مراقب سلامتی خود نیز باشید تا بیماری
آنها به شما سرایت نکند.
2. هر چند وقت یک بار، برای مدت 10 دقیقه پنجره ی اتاق خود را باز
کنید تا هوای اتاق تعویض شود و کیفیت آن بهبود یابد.
3. می توانید تحت نظر پزشک از واکسن آنفلوانزا نیز استفاده کنید. |
.:: هفت
اثر شگفت انگیز آب بر سلامت بدن
::. |

1. افزایش انرژی بدن
شما در بسیاری از مواقع بدون اینکه کاری انجام داده باشید، احساس
خستگی می کنید، علت این خستگی ممکن است کمبود آب بدن باشد. آب باعث
انتقال اکسیژن و سایر مواد غذایی به سلول های بدن می شود و کمبود
آن باعث اختلال در رسیدن این مواد به سلول ها می شود. اگر بدن شما
به اندازه ی کافی پر آب باشد، قلب شما نیز مجبور نیست برای رساندن
خون به نقاط مختلف بدن، با شدت بیشتری کار کند.
2. حفظ تناسب اندام
اگر به دنبال کاهش وزن هستید، بدانید که آب باعث افزایش متابولیسم
بدن می شود و باعث می شود احساس سیر بودن به شما دست دهد. بنابراین
سعی کنید به جای نوشیدن نوشیدنی های پر کالری، آب بنوشید. همچنین
چنانچه شما یک لیوان آب یخ بنوشید، بدن شما بایستی این آب را گرم
کند، در نتیجه مقداری از این گرمای مورد نیاز را از سوزاندن چربی
ها به دست می آورد.
3. کاهش استرس
۸۵ درصد بافت مغز را آب تشکیل می دهد. به هنگام تشنگی، بدن و مغز
برای انجام فعالیت های خود با فشار و استرس مواجه می شوند. برای
کاهش سطح استرس، همیشه به هنگام کار یک لیوان آب بر روی میز خود
داشته باشید و یا به هنگام ورزش، یک بطری آب به همراه داشته باشید،
تا با استرس کمتری به فعالیت بپردازید.
4. جلوگیری از گرفتگی عضلات
نوشیدن آب باعث می شود که عضلات کمتر دچار گرفتگی شوند و اکسیژن
رسانی کافی و پاک سازی سموم از آن ها راحت تر انجام شود. همچنین آب
به عنوان یک روان کننده در مفصل ها عمل می کند. هنگامی که بدن شما
آب کافی داشته باشد، می توانید با قدرت بیشتر و با مدت زمان بیشتری
کارهای بدنی را انجام دهید.
5. تغذیه پوست
خطوط ریز و شیارهای پوست به هنگام کمبود آب، بیشتر و عمیق تر
می شوند. نوشیدن آب باعث چاق تر شدن سلول های پوستی و کاهش چین و
چروک و جوان کردن پوست می شود. همچنین آب باعث بهبود بخشیدن به
جریان خون در پوست می شود و پوست را از وجود ناخالصی ها پاک می کند
و امکان تغذیه بهتر پوست را فراهم می کند.
6. بهبود کارکرد دستگاه گوارش
آب نیز همانند فیبرها باعث بهبود کارکرد دستگاه گوارش می شود. آب
باعث تسهیل حرکت محتویات دستگاه گوارش در طول مسیر آن می شود.
همچنین جذب بعضی از مواد معدنی از دستگاه گوارش با کمک مولکول های
آب انجام پذیر است.
7. کاهش خطر ابتلا به سنگ های کلیه و مثانه
با نوشیدن آب، خطر ابتلا به سنگ های مجرای ادراری کاهش می یابد. آب
باعث رقیق کردن نمک ها و مواد معدنی موجود در ادرار می شود و مانع
از تشکیل کریستال های سنگ های مجرای ادراری می شود. سنگ های کلیه و
مثانه در ادرار رقیق نمی توانند شکل بگیرند، بنابراین خطر ابتلا به
این عارضه های دردناک کاهش می یابد. |
|
.:: 8
ماده غذایی از بین برنده استرس
::. |
با نامزدتان دعوا کرده اید، روز خسته کننده ای را
سر کار داشته اید و وقتی از اداره بر می گردید، چون خیلی خسته
هستید نمی توانید غذا درست کنید، پس یک پیتزا سفارش می دهید. بعد
از خوردن شام با اینکه خیلی خسته هستید ولی می دانید که اگر به
رختخواب هم بروید خوابتان نخواهد برد. نگران کارهای فردا هستید و
همینطور که در رختخواب دراز کشیده اید، پلک هم نمی توانید بزنید.
فردا هم در اداره به قدری کسل و خواب آلود میگردید که قادر به
انجام کارهایتان نخواهید بود. این داستان برایتان آشنا است؟ بله
این تجربه ای است که هر کدام از ما می توانیم داشته باشیم. اما...
واکنش ما به این وضعیت صحیح نیست. در این جور مواقع، عادات بدی
داریم که حتی وضعیتمان را بدتر کرده و فشارهای روحیمان را افزایش
می دهد. مثلاً خوردن پیتزا... اصلاً درست نیست که در مواقعی که از
استرس کنترل خودمان را از دست داده ایم، پیتزا بخوریم. در اینجا 8
ماده ی غذایی مفید برای کاهش استرس و فشارهای روحی را به شما معرفی
می کنیم که به جای سفارش پیتزا، از آنها استفاده کنید.
1. بادام
این ماده کمک بسیار زیادی به کاهش استرس می کند. حاوی ویتامین B2،
ویتامین E، روی و منیزیم است که به تولید سروتونین که تعدیل کننده
ی اعصاب و از بین برنده ی استرس است کمک می کند. مشاهده شده است که
روی نیز تا حدی با بعضی اثرات منفی استرس مقابله می کند. |
 |
ویتامین E هم جزء آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزادی را
که منجر به استرس و بیماری های قلبی می شود را از بین میبرد. هر
چند، نباید زیاد از آن استفاده کنید چون چربی بالایی دارد و با
اینکه از نوع چربی غیر اشباع و سالم است باز ممکن است به اضافه وزن
منجر شود.
2. ماهی
اکثر انواع ماهی ها حاوی همه ی ویتامین های مهم B هستند، بویژه
انواع ضد استرس آن یعنی B6 و B12. در واقع ویتامین B12 یکی از
مهمترین ویتامین هایی است که در ترکیبات شیمیایی مغز، عامل شادی
بخش سروتونین تولید می کند. کمبود این ویتامین حتی ممکن است به
افسردگی نیز منجر شود. برای ناهار می توانید از ساندویچ یا سالاد
ماهی تن استفاده کنید و ماهی آزاد کبابی همراه با سبزیجات تازه نیز
انتخاب خوبی برای شام می باشد.
3. گل کلم (کلم بروکلی)
کلم بروکلی نیز یکی دیگر از مواد غذایی است که سرشار از ویتامین
های B می باشد. همچنین حاوی اسید فولیک است که یکی دیگر از اعضای
خانواده ی ویتامین های B می باشد. اسید فولیک به از بین بردن استرس،
اضطراب، ترس و حتی افسردگی کمک می کند. می توانید از این ماده ی
غذایی در کنار مرغ یا ماهی استفاده کنید.
4. برنج یا پاستای تمام غله
امروزه باز خوردن کربوهیدرات به رژیم های غذایی باز گشته است و همه
متوجه شده اند که آن رژیم های فاقد کربوهیدرات های گذشته هیچ
کارآیی ندارند. کربوهیدرات میزان سروتونین را در بدن بالا می برد و
تاثیری آرامش بخش دارد. کربوهیدرات های عادی مثل نان سفید و پاستری
(نوعی شیرینی) فقط تاثیری موقتی و زودگذر دارند و می توانند باعث
اضافه وزن شما هم شوند اما کربوهیدرات های تمام غله، بسیار آرام تر
هضم می شوند و اثری نشاط آور پر دوام تری دارند.
5. شیر
شیر علاوه بر ویتامین های B2 و B12، حاوی آنتی اکسیدان هایی است که
رادیکال های آزاد ایجاد کننده ی استرس را از بین می برد. برای
صبحانه می توانید شیر بنوشید، می توانید گهگاه به آن کمی کاکائو هم
اضافه کنید.
6. طالبی و پنیر
طالبی یکی از منابع سرشار از ویتامین C است که بسیار به از بین
بردن استرس و فشارهای روحی کمک می کند. در واقع استرس برای ساعت
های متمادی میزای ویتامین C را در غده ی آدرنال کاهش می دهد و به
همین خاطر بهتر است از مواد غذایی حاوی ویتامین C استفاده شود.
پـنـیـر هـم که یکی از منابع خوب ویتامین B2 و B12 است و ترکیب آن
با طالبی برای صبحانه یا غذاهای میان وعده ای میتواند استرستان را
کاهش دهد.
7. گوشت گاو
گوشت گاو نیز حاوی آهن، روی و ویتامین های B است که استرستان را
کاهش میدهد. البته درست است، گوشت گاو حاوی میزان زیادی چربی اشباع
غیرسالم هم هست که می تواند منجر به بیماری های قلبی شود. برای
مقابله با این مشکل می توانید از قسمت های کم چربی گوشت استفاده
کنید.
8. ذغال اخته
این میوه های کوچک سرشار از ویتامین C هستند که تقلیل دهنده ی
استرس و فشارهای روحی می باشند. علاوه بر این خاصیت، کم کالری هم
هستند و باعث اضافه وزن نمی شوند. ذغال اخته همچنین منبع خوبی برای
فیبر هم به شمار می رود که از یبوست و دل درد هایی که در زمان
استرس ایجاد می شود جلوگیری می کند.
منبع : مردمان |
|
.:: خواب
خوش با نارنگی
::. |

نارنگی میوه ای زمستانی و غنی از ویتامین های a ، b1 ، b2 ،c می باشد. دانشمندان
دانشکده داروسازی لیسستر ترکیبی را در پوست نارنگی به نام salvestrol q یافتهاند
که سلولهای سرطانی انسان حاوی آنزیم "cyp۱b۱ "p۴۵۹ را نابود میکند. این یافته
می تواند به درمان سرطانهایی نظیر سرطان سینه، ریه، پروستات و تخمدان کمک شایانی
کند. نارنگی حاوی پروتئین، چربی، قند، مقدار زیادی فسفر، کلسیم می باشد.
از خواص مهم نارنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- موجب زیاد شدن و تصفیه خون می شود.
- به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، نارنگی یکی از میوه هایی است که در تشکیل
استخوان و اسکلت بدن موثر است.
- حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و
سیستم عصبی موثر است.
- سرد و تر، مفرح قلب، رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهیب معده و کبد است.
- نارنگی مسکن اعصاب است و برای کلیه بیماران مفید است.
- اگر می خواهید شب راحت بخوابید چند تکه نارنگی بخورید. |
|
.:: چگونه بفهمیم دچار کم خونی
شده ایم؟!
::. |

کم خونی یعنی کاهش تعداد گلبولهای قرمز خون و علل متفاوتی دارد، ولی مهمترین آنها
کمبود آهن در بدن است.
1. به پوست خود دقت کنید. آیا پوستتان رنگ پریده است؟ در حالت کمخونی، حتی اگر رنگ
پوستتان معمولی باشد، ولی لبهای شما، کمرنگتر از حد طبیعی است و پوست شما بیحال
و خسته (شل) می باشد.
2. آیا همیشه احساس خستگی و بیحالی می کنید؟ این ها از علائم شایع کمخونی است.
3. آیا سردردهای پی در پی دارید؟ و یا اشتهایی برای غذا خوردن ندارید؟ این ها از
علائم اولیه کمخونی هستند.
4. آیا مبتلا به یبوست شدهاید؟ این هم یکی دیگر از علائم اولیه کم خونی است و بدون
هیچ تغییری در عادات غذایی به وجود میآید (یعنی مثلا بدون کاهش مصرف میوه و سبزی،
دچار یبوست می شوید). تنها راه تشخیص کمخونی، دادن آزمایش خون است.
5. آیا تمرکز فکری برای شما سخت شده است؟ این مسئله روی کار شما یا انجام تکالیف
درسی شما تاثیرگذار است.
6. آیا دوست دارید مواد عجیب و غریب را که خوراکی نیستند، بخورید؟ مثل خاک یا کاغذ.
چنین حالتی "پیکا" نام دارد و یکی از علائم کم خونی است.
7. به حالات روحی و روانی خود دقت کرده اید؟ کمخونی میتواند باعث احساس افسردگی
شود.
8. آیا احساس تنگی نفس دارید؟ گلبولهای قرمز خون، بخش حیاتی فرآیند تنفس را تشکیل
می دهند و این علامت در کمخونی متوسط تا شدید بروز میکند.
9. آیا احساس میکنید انگشتان دست و پای شما همیشه سرد هستند؟ این حالت به دلیل
کاهش جریان خون در انگشتان دست و پا، در اثر کمخونی اتفاق میافتد.
10. آیا احساس ضعف یا سرگیجه دارید؟ در کمخونی شدید، هنگام برخاستن از رختخواب
احساس ضعف زیادی دارید و یا هنگام بلند شدن از جایتان، احساس سرگیجه میکنید.
هشدارها:
- اگر به طور ناگهانی، زخمهایی روی زبان یا دهانتان پیدا شد، یا اگر خانم هستید و
یک مرتبه دچار قطع قاعدگی شدید، نشان میدهد دچار کمخونی هستید.
- اگر بیشتر اوقات غذاهای فرآیند شده و آماده بخورید، یا بعضی وعدههای غذایی (مثل
صبحانه) را از برنامه غذایی تان حذف کنید، یا ریزه خواری داشته باشید، یا از همه
گروه های غذایی استفاده نکنید، ممکن است آهن و سایر مواد مغذی را به مقدار کافی
دریافت نکنید. در این صورت، اگر علائم ذکر شده در بالا را داشتید، احتمالا دچار کمخونی
هستید.
- کمخونی میتواند در اثر مشکلات پزشکی اصولی و دریافت یا جذب ناکافی آهن در بدن
به وجود آید. تنها راه تشخیص کمخونی، دادن آزمایش خون است. اگر فکر میکنید دچار
کمخونی هستید،حتماً به پزشک مراجعه کنید.
- اگر نسبت به کمخونی خود شک دارید، هرگز مقادیر بالای مکملهای آهن را مصرف نکنید،
زیرا دریافت مقادیر زیاد آهن، مسمومیت زاست و عوارض بدی دارد. برای تشخیص قطعی کمخونی
باید به پزشک مراجعه کنید و خودتان بر اساس علائم بالا نمیتوانید بگویید حتما دچار
کمخونی هستید، زیرا علائم کمخونی میتواند مشابه علائم سایر بیماریها باشد و
کمبود آهن به تنهایی، علت بروز کمخونی نیست.
- اگر علائم بالا در شما ادامه داشت، یا دچار یک مشکل خاص پزشکی هستید، حتماً به
پزشک مراجعه کنید. اطلاعاتی که در این مقاله برای شما ارائه شده، نمیتواند جایگزین
توصیهها یا درمان تخصصی پزشکی شود. |
|
.::
خاصیت های جالب انـــار
::. |

احتمالا از هر کسی درباره
خواص انار بپرسید، در پاسخ میگوید
که انار خون را تصفیه میکند
ولی متخصصان تغذیه، فواید
دیگری را هم برای انار ذکر میکنند...
فصل سرما آمده و با خودش میوههای
جدیدی آورده؛ از خرمالو و
انواع مرکبات گرفته تا انار.
انار، میوه خوشخوراکی است
که خیلی از خانوادهها آن را
به اصطلاح دون میکنند و به
همراه نمک و گلپر میخورند.
انار خوردن در شب یلدا هم سالهای
سال است که به یکی از آداب
این شب طولانی سال تبدیل شده
اما خواص بیشتر انار را در
این بخش مرور می کنیم:
- تصفیه خون : میدانید
که انار یک تصفیهکننده خون
بوده و برای کبد بسیار مناسب
است. به این دلیل از قدیم
خوردن این میوه برای شفافیت
پوست توصیه میشده است. از
امام رضا(ع) نقل میکنند که:
"انار بخورید تا دهانتان
پاکیزه و خوشبو شود" مطالعات
متعدد نشان داده که عادت به
خوردن این میوه مانع تشکیل
پلاکهای دندانی و بروز
پوسیدگی دندان میشود.
- تقویت قلب : نکته مهمی
که باید درباره انار بدانیم
خاصیت حفاظتی آن در برابر
بیماریهای قلبی است. انار
احتمال ابتلا به بیماریهای
قلبی را با کاهش فشار خون،
جلوگیری از اکسید شدن LDL و
تشکیل پلاک در دیواره عروق
پایین آورده و ریسک ابتلا به
گرفتگی عروق را کم میکند.
- رب انار : یکی از
فرآوردههای پرمصرف این میوه
رب انار است؛ به این ترتیب که
آب انار را جوشانده و آن را
تغلیظ میکنند و به عنوان
چاشنی به خصوص در خورش فسنجان
و تهیه زیتون پرورده مورد
استفاده قرار میدهند. البته
این رب میتواند ترش و یا
شیرین باشد که با افزودن کمی
شکر و یا آب نارنج و یا آب
غوره این مزهها تقویت خواهند
شد.
- ترکیب انار و گلپر :
خوردن این میوه و آب آن به
دلیل ترکیباتی که دارد، یبوستآور
است و خوردناش به همراه هسته
مانند یک ملین عمل میکند اما
به دلیل ایجاد مشکلاتی به
هنگام دفع، بهتر است که یک
چهارم آن را با هسته و بقیهاش
را بدون هسته میل کنید. ضمنا
از آنجا که این میوه نفاخ است،
مصرف آن با گیاه معطری مانند
گلپر که طبع گرمی دارد،
خاصیت نفاخ بودن را از این
میوه میگیرد. خوردن انار یا
آب آن به تنهایی سوءهاضمهآور
بوده و سوزش معده به دنبال
دارد. به این دلیل خوردناش
با گلپر توصیه میشود. یادتان
باشد که خوردن مقدار کمی از
انار گلپر زده بعد از غذا به
هضم غذا کمک میکند.
- میوه بارداری : خانمهای
باردار نیز بهتر است در این
دوران انار میل کنند زیرا این
میوه هم علایم ویارشان را
کاهش میدهد و هم به رشد جنین
کمک میکند.
- آش انار : با این میوه
میتوانید آشی گرم تهیه کنید
به نام آش انار که یزدیها آن
را پخته و بیشتر از همه میل
میکنند. طرز تهیهاش به این
ترتیب است که برنج و لپه را
به همراه سبزی آش (جعفری و
گشنیز) و کمی سیر طبخ کرده و
سپس نیم ساعت قبل از برداشتن
آش از روی حرارت به آن آب
انار یا رب انار میافزایند و
به جای نعناع داغی که به سایر
آشها اضافه میشود، به آن
کمی گلپر میزنند.
- منبع آنتیاکسیدان :
این میوه سرشار از ویتامین C
(یکی از آنتیاکسیدانهای قوی)
است و به این ترتیب، خوردن یک
عدد از آن یا 100 سیسی از آب
انار تامینکننده 16 درصد از
نیاز روزانه به این ویتامین
است. ضمنا منبعی از ویتامین
B5 و پتاسیم است و ترکیبات
آنتیاکسیدانی آن هم از
خانواده پلی فنولها، دیگر
مواد ارزشمند این میوه هستند.
مزه گس انار نیز به دلیل
تاننی است که در پوستاش دارد،
درست مثل چای. |
|
.::
حقایق ارزشمند اما نا آشنا در مورد
سلامتی
::. |

توصیه های بهداشتی یا سلامتی اگر چه امروزه بیشتر از قبل ارائه
می شود اما باز هم هستند افرادی که از آن بی خبرند. بیشتر این
توصیه های پزشکی در مورد خانم هایی است که به هر دلیل تغییرات نه
چندان علمی در سبک زندگی خود ایجاد می کنند. مثلا آیا می دانید که
پیروی از رژیم های غذایی ناپایدار و زود گذر چه تاثیری بر سلامت
شما دارد؟
بعد از چند روز پیروی از این رژیم ها و سپس رها کردن آن منجر به
کاهش روند متابولیسم می شود. به این دلیل که وقتی بدن در معرض
کمبود غذا قرار می گیرد بدن احساس می کند که غذای کافی دریافت نمی
شود و در نتیجه به بدن دستور می دهد که ذخیره چربی را نگه داشته و
در عوض به سمت ماهیچه ها به عنوان منبع سوخت توجه کند. همچنین بعد
از چند روز پیروی از رژیم غذایی کم چرب مقدار اسید چرب امگا 3 در
مغز کاهش می یابد و همین امر زمینه ابتلا به افسردگی را افزایش می
دهد. بهترین روش برای کاهش وزن به طور موثر و به صورت سالم بهتر
است که غذای کمتری مصرف کنید و بین میزان مصرف انرژی و مقدار مصرف
کالری تعادل برقرار کنید. به هیچ عنوان مقدار کالری مصرفی و روزانه
خود را بیشتر از 1200 کالری کاهش ندهید.
آیا می دانید که کم خوابی می تواند چه تاثیر سوئی بر سلامت شما
داشته باشد؟ فقط کافی است که یک شب مدت خواب خود را از 8 ساعت به 4
ساعت کاهش دهید. در این حالت نه تنها احساس کج خلقی بیشتر خواهید
داشت بلکه در پردازش اطلاعات نیز دچار مشکل می شوید و تمایل شما به
خوردن (به خصوص شیرینی جات) افزایش می یابد. زیرا بدن نیاز به
تامین انرژی از طریق خوردن دارد. همچنین به دلیل کم خوابی میزان
تولید هورمون های رشد کاهش می یابد. این هورمون به تولید دوباره
بافت ها و ترمیم آنها کمک می کند و در کل باعث افزایش جوانی و
شادابی می شود. بنابر این توصیه می شود که حداقل 7 ساعت در شب
استراحت کنید. |
|
.:: توصیه
های مهم تغذیهای به بیماران قلبی
::. |

آیا میدانید بیماریهای قلبیعروقی نخستین علت مرگ و میر در
کشور ما هستند؟ آیا عوامل خطرساز و به وجود آورنده آن را میشناسید؟
یادتان باشد که با کمی تغییر در برنامه غذاییتان و البته پایبندی
به آن میتوانید احتمال ابتلا به این گروه از بیماریهای شایع را
برای همیشه در خود و خانوادهتان کاهش دهید. قبل از هر چیز باید
بگوییم که پرفشاری خون، افزایش چربیهای خون، بیماری دیابت، اضافه
وزن، چاقی و کمتحرکی از عوامل ایجادکننده این بیماریها به شمار
میروند که شما میتوانید با تغذیه مناسب و متعادل از بسیاری از
این عوامل خطر پیشگیری کنید. برای این منظور در انتخاب غذایی که میخورید
دقت داشته و برای کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی،
توصیههای زیر را جدی بگیرید:
ـ کمتر چربی بخورید: بعضی چربیها خطر ابتلا به بیماریهای
قلبی را افزایش میدهند. این چربیها شامل روغنهای نباتی جامد و
چربیهای حیوانی از قبیل پیه، دنبه و کره است. چربیهای حیوانی،
همچنین در مواد غذایی نظیر گوشت، دل، جگر، قلوه، مغز، کلهپاچه،
سرشیر، خامه، شیر، ماست و پنیر پرچرب وجود دارند. برای مصرف کمتر
چربیها سعی کنید در تهیه غذا، میزان روغن را کاهش دهید و مصرف
غذاها، شیرینیها و تنقلاتی را که حاوی چربی زیادی هستند به حداقل
برسانید.
ـ کمتر نمک بخورید: مصرف کمتر نمک احتمال ابتلا به افزایش
فشارخون را کاهش میدهد. افزایش فشار خون از مهمترین عوامل ابتلا
به بیماریهای قلبی است. بدن ما به نمک به مقدار کم نیاز دارد ولی
بیشتر ما بیش از مقدار مورد نیاز آن را مصرف میکنیم. نمک از راههای
اضافه کردن به هنگام پخت، نمک سرسفره و نمک موجود در انواع چاشنیها
و محصولات غذایی آماده و کنسروی به بدن ما میرسد بنابراین از
افزودن آن به غذا در سر سفره اجتناب کنید.
ـ کالری دریافتی خود را کاهش دهید: دریافت کالری بیش از حد
نیاز موجب چاقی میشود. افزایش وزن و چاقی از عوامل مهم ابتلا به
بیماریهای قلبی است بنابراین، مواظب باشید بیش از حد نیاز غذا
نخورید. مصرف غذاها، نوشیدنیها، شیرینیها و تنقلاتی را که دارای
کالری زیادی هستند را کاهش دهید. با فعالیت بدنی منظم و روزانه،
کالری مصرفی را افزایش دهید و وزن خود را در محدوده طبیعی نگه
دارید. در ضمن، از کاهش و افزایش وزن به طور متناوب بپرهیزید زیرا
این نوسانات وزنی نیز خطر بروز این بیماریها را در شما افزایش
خواهد داد.
ـ بیشتر از مواد فیبردار مصرف کنید: فیبرها در میوهها، سبزیها
و دانه کامل غلات و حبوبات وجود دارند. مصرف این مواد غذایی خطر
ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. برای دریافت بیشتر فیبر،
مصرف میوهها و سبزیها را افزایش دهید. حبوبات را در برنامه غذایی
خود بگنجانید و از نان و ماکارونی سبوسدار استفاده کنید که نه
تنها موجب کنترل وزنتان میشوند بلکه اثرات قابل توجهی در کاهش
چربی و فشار خون از خود نشان میدهند. |
|
.:: از
خواص پیاز و پیازچه چه میدانید ؟
::. |

- از پیاز به عنوان یک داروی ضدعفونی کننده استفاده می شود.
مالیدن آب پیاز به صورت، بعنوان یک ماسک ضد چروک بسیار عالی از
ایجاد لکه ها جلوگیری می کند.
- از مخلوط آب پیاز و عسل می توان به عنوان یک کرم ضد چروک استفاده
کرد.
- پیاز سرشار از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم،
گوگرد و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون
تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است.
- خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با
جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلولهای
استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند.
پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، ترکیبی در پیاز شناسایی کرده اند که
از کاهش حجم استخوان و پوکی آن جلوگیری می کند. این ماده در پیش
گیری در کاهش نیافتن مواد مصرفی (به ویژه کلیه سلول های استخوانی)
تأثیر زیادی دارد.
- پیاز یکی از گیاهان بسیار قدیمی است که انسان آن را شناخته و در
غذای خود استفاده می کرده است. در کتاب های پزشکان قدیم از پیاز به
سبب داشتن الیاف و ویتامین ها و فلزات به عنوان داروخانه ای کامل
نامبرده شده است.
- بوی آن میکروب های مضر را از بین می برد.
- قند خون را کاهش می دهد.
- از ابتلا به سکته جلوگیری می کند.
- قلب را فعال می کند و کلسترول را کاهش می دهد.
- گردش خون را تقویت می کند.
- به سبب داشتن آنتی اکسیدان، تنش و نگرانی را از بین می برد.
- الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
- پیاز از سرطان ریه جلوگیری می کند: مواد شیمیایی موجود در پیاز
خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد. مواد "فلاونوید" از دچار
شدن به انواع بیماری ها جلوگیری می کند و به وفور در پیاز یافت می
شود. (پیاز و سیر از گیاهان طبیعی بسیار خوبند و برای سلامتی انسان
بسیار مفیدند و تنها عیب آنها بوی بدشان است که سبب آزار دیگران می
شود.)
- پیاز برای پوست بسیار مفید است. زیرا خون را تصفیه می کند و در
نتیجه رنگ چهره زیباتر و جذاب تر می شود.
- همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر می
شود.
- پیاز به دلیل داشتن آهک، دندانها را محکم می کند و باعث استحکام
استخوان بندی بدن می شود. بنابراین خوردن پیاز در کودکان مبتلا به
نرمی استخوان و سالمندان مفید است.
- اگر سرما خورده اید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه
قرار دهید... پیاز مانند یک دستگاه تصفیه هوا از ابتلای سایر اعضای
خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد کرد.
- همچنین اگر خارج خانه غذا می خورید، پیاز را همراه آن مصرف کنید،
زیرا ماده ای در پیاز وجود دارد که از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن
گوشت مانده جلوگیری می کند.
- اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده، پیازی را به
دو نیم کرده و جلوی بینی او بگیرید.
- خوردن نصف پیاز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون را
کاهش میدهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون میشود. پیاز
منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری میکند.
- پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است،
قند خون را تنظیم میکند.
- گفتنی است، این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز
جلوگیری میکند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه میشود.
خواص پیازچه :
پیازچه هم فواید متعددی دارد. به تازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه
دریافته اند که پیازچه ادرار آور است زیرا ۸۵ در صد آن را آب تشکیل
می دهد. در پیازچه ۲۴۳ میلی گرم پتاسیم و ۴ میلی گرم سدیم و ۲۷ گرم
کالری است. دانشمندان دریافته اند که بخش سفید رنگ پیازچه دارای
مواد قندی است که در ادرار کردن تأثیر می گذارد و بخش سبز آن
ویتامین"ث" دارد که دستگاه دفاعی بدن را تقویت می کند. و ۲ میلی
گرم ماده کاوتین پیازچه به بازسازی سلولها کمک می کند. |
|
.:: شش
توصیه ضروری به اهالی پیادهروی
::. |
پیادهروی ورزش بسیار خوبی برای تعداد زیادی از
افراد است. اگر شما نیز پیادهروی میکنید و قصد دارید حین پیادهروی
کالری بیشتری بسوزانید و قصد دارید با این کار وزنتان را کنترل
کنید، باید کمی بیشتر فعالیت کنید تا میزان کاهش وزن را به
حداکثر برسانید. در اینجا راههایی برای اینکه بتوانید حین راه
رفتن کالری بیشتری بسوزانید، توصیه شده است.
1. سرعت خود را به طور متناوب تغییر دهید:
پیادهرویای که تمام مدت با گامهای یکنواخت انجام شود، کالری
کمتری مصرف میکند. به جای اینکه در پیادهروی، سرعت ثابت و
یکنواختی داشته باشید، سه دقیقه آهسته راه بروید و سپس به مدت سه
دقیقه سرعت خود را افزایش دهید و دوباره آهسته راه بروید. سرعت شما
در گام تند باید به حدی باشد که نتوانید به راحتی صحبت کنید. در
این سه دقیقه روی حرکات خود تمرکز بیشتری داشته باشید. میتوانید
این دورههای سه دقیقهای را تا پنج مرتبه تکرار کنید تا کل زمان
پیادهروی شما 30 دقیقه شود. این کار باعث میشود که کالری بیشتری
بسوزانید. به علاوه میزان تحملپذیری و استقامت خود را نیز افزایش
می دهید.
2. روی سطوح نرم پیادهروی کنید:
پیادهروی روی شن، در مقایسه با پیادهروی روی سطح خیابان و سنگفرش،
کالری بیشتری مصرف میکند. راه رفتن روی شنها نسبت به سطوح صاف
دیگر، 50 درصد کالری بیشتری میسوزاند. اگر به ساحل دریا دسترسی
ندارید، راه رفتن روی خاکهای نرم را امتحان کنید. پیادهروی روی
هر سطح نرمیکه پای شما کمی در آن فرو رود، نسبت به سطوح صاف
کالری بیشتری مصرف میکند. |
 |
3. همه عضلات بدن را درگیر کنید:
هنگامیکه راه میروید، غیر از پاها، از سایر اعضای بدن نیز تا
آنجا که میتوانید استفاده کنید. شانهها، قفسهسینه، بازوها و دستها
را متناسب با حرکت بدن حرکت دهید. هرچه بیشتر حرکت کنید، کالری
بیشتری میسوزانید. اگر حرکات بدن را جزیی از پیادهروی معمول خود
کنید، با این کار کالری بیشتری مصرف خواهید کرد.
4. هنگام ورزش کردن موسیقی ورزشی گوش کنید:

مطالعات نشان میدهد افرادی که هنگام ورزش کردن به موسیقیهای
ورزشی گوش میکنند، سختتر و طولانیتر از افرادی که بدون موسیقی
ورزش میکنند، به فعالیت میپردازند.
5. از شیبها استفاده کنید:
اگر بیرون از خانه پیادهروی میکنید، مسیر خود را طوری انتخاب
کنید که شامل سطوح شیبدار و تپههای کوچک باشد. بالا رفتن از شیبها
باعث میشود که ضربان قلب شما افزایش پیدا کند و چربی بیشتری
بسوزانید. سعی کنید با همان سرعت و گامهایی که در سطح صاف پیادهروی
میکردید، از شیبها بالا بروید. با افزودن مقداری شیب به پیادهروی
خود، علاوه بر مصرف کالری بیشتر، استقامت شما نیز افزایش خواهد
یافت و عضلات شما قوی خواهد شد.
6. کمی سنگینتر راه بروید:
میتوانید یک لباس سنگین بپوشید تا هنگام راه رفتن کالری بیشتری
مصرف شود. اگر نمیخواهید چنین کاری انجام دهید، میتوانید از یک
کیف یا کولهپشتی که حاوی چند کتاب باشد، بر دوش خود استفاده کنید
و آن را در هنگام پیادهروی حمل کنید. از حمل وزنه یا چیزهایی که
با دست حمل می شوند، خودداری کنید، زیرا خطر آسیبدیدن شما افزایش
مییابد.
 | |
vaghan khili etlat mofidi bod mamnon
سلام َعالی بود جیگر