تا حالا دقت کردی وقتی یک نوشابه می خوری،چه اتفاقی می افته؟
10 دقیقه بعد:
10
قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان میشود،میدانید چرا با وجود خوردن این حجم
شکر دچار استفراغ نمی شوید؟چون اسید فسفریک،طعم آن را کمی میگیرد و شیرینی
اش را خنثی میکند.
20 دقیقه بعد:
قند
خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین می شود،کبدتان
شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از این بالا نرود.
40 دقیقه
بعد:
حالا
دیگه جذب کافئین کامل شده،مردمکهای چشم گشاد می شود،فشار خونتان بالا
میرود و در پاسخ به این حالت،کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می
کند.گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوک می شوند تا از احساس خواب آلودگی
جلوگیری کنند.
45 دقیقه بعد:
ترشح
دوپامین افزایش پیدا میکند و مراکز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد
میکنند،تحریک میشوند.این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به
ایجاد سرخوشی می شود.
60 دقیقه بعد:
اسید
فسفریک موجود در نوشابه،داخل روده کوچک،به کلسیم،منیزیم و روی
میچسبد.متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند.میزان بالای قند خون و شیرین
کننده های مصنوعی،دفع هر چه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث می شوند.
مدتی
بعد:
کافئین
در نقش یک داروی مدر (ادرار آور) وارد عمل میشود.حالا دیگر کلسیم و منیزیم
و رویی که قرار بود جذب بدن شود،بیش از پیش از طریق ادرار دفع می شوند و
به همراه آن مقادیر زیادی آب،سدیم و دیگر الکترولیت ها نیز از دست می رود.
مدتی بعدتر:
کم
کم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش می کند و نوبت به افت قند
می رسد.در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک پذیر میشوید یا خیلی کرخت و بی
حال.حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید
دفع کرده اید،آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر ،حاوی مواد مفیدی
برای بدنتان باشد.تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین میرود و شما هوس
یک نوشابه دیگر میکنید.